Sopa polonesa servida na Páscoa, denominada como "barszcz branco", com batata, manjerona, creme de leite. Barszcz biały: przygotowywany na zakwasie, z majerankiem, ziemniakami, czasami również z dodatkiem śmietany Receita: http://kotlet.tv/barszcz-bialy/
"Barszcz czerwony" Barszcz czerwony: na bazie buraków, z dodatkiem warzyw i śmietany lub też podawana z kluseczkami Sopa de beterraba: beterraba com legumes e creme de leite, ou servida com macarrão (massa, pasta). Fonte: http://www.staypoland.com/kuchnia-polska.htm
2 comentários:
Sopa polonesa servida na Páscoa, denominada como "barszcz branco", com batata, manjerona, creme de leite.
Barszcz biały: przygotowywany na zakwasie, z majerankiem, ziemniakami, czasami również z dodatkiem śmietany
Receita: http://kotlet.tv/barszcz-bialy/
"Barszcz czerwony"
Barszcz czerwony: na bazie buraków, z dodatkiem warzyw i śmietany lub też podawana z kluseczkami
Sopa de beterraba: beterraba com legumes e creme de leite, ou servida com macarrão (massa, pasta).
Fonte: http://www.staypoland.com/kuchnia-polska.htm
Postar um comentário